sibiu 2007 link

Sibiu 2007 - Capitală Culturală Europeană

Acum 10 ani Sibiul dădea startul unui an special care avea să fie un impuls important în dezvoltarea orașului – anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg.
În 2007 peste 1000 de evenimente au avut loc în oraș, structurate pe domenii artistice: artele spectacolului, muzică, patrimoniu, film&foto&multimedia, literatură, mobilitate, arhitectură, arte vizuale și proiecte interdisciplinare. Important a fost faptul că programul de evenimente a inclus și colaborări cu operatori din alte țări, prin care cele mai consistent reprezentate fiind Luxemburgul, Italia, Olanda, Japonia, Austria, Franța, Portugalia, Israel și Slovacia.

Proiectele au fost gestionate de Asociația Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, fiind organizate de operatori culturali din Sibiu sau în colaborare cu operatori culturali străini. Programul a beneficiat de sprijin din partea Guvernului României, fiind declarat program de importanță națională.

În 2017, odată cu aniversarea a 10 ani de la Programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, Primăria Municipiului Sibiu alături de Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului, Ambasada României la Luxemburg, Administrația Prezidențială a României și unele instituții culturale din Sibiu și-au manifestat dorința de a relua schimburile culturale dintre Sibiu și Luxemburg mai activ. În acest scop se va încerca pe parcursul acestui an identificarea de proiecte comune, implicând operatorii culturali din ambele părți și creându-le premisele instituționale pentru a putea colabora.
Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.