ÎNAPOI

Mesajul Doamnei Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu

Sibiul are prin excelență un destin european, cu o istorie de la 1191 și un ansamblu arhitectural ce stă mărturie unor evenimente marcante în identitatea culturală a regiunii. Programul Capitală Culturală Europeană a contribuit semnificativ la revitalizarea acestui patrimoniu și la îmbunătățirea imaginii orașului într-un context global, confirmând încă o dată spectacularul acestui loc. Cu o agendă impresionantă, construită în jurul a peste 2000 de evenimente în anul 2007 când România abia sărbătorea intrarea în UE, orașul nostru reușește să se diferențieze de restul capitalelor culturale europene printr-un program sustenabil ce are impact pozitiv chiar și azi prin capacitatea acestuia de a încuraja inovația și interdisciplinaritatea.

Cultura poate transforma un oraș într-un loc mai bun pentru locuitorii săi, iar noi am înțeles asta. Artele sunt un drept fundamental al omului, precum educația și sănătatea, și ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toate agendele publice. Mai mult decât atât, cultura unui loc conturează marca unei națiuni civilizate și conduce la regenerare urbană, contribuie la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea comunităților, oferind o alternativă educațională și de incluziune socială.

Vă invit așadar, la ceas aniversar, să continuăm împreună, de la o generație la alta, dezvoltarea comunității noastre și a parteneriatului cu Marele Ducat de Luxemburg având încrederea că vom rămâne fermi în credința noastră că aceste strădanii nu sunt în zadar și conștienți, totodată, de povara grea a responsabilității pe care ne-o asumăm în construcția unui viitor care să cultive noblețea spiritului în pas cu progresul lumii.

A dumneavoastră,

Astrid Cora Fodor,

Primarul Municipiului Sibiu

Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.