primaria PRIMARIA MUNICIPIULUI SIBIU
BIROUL DE PROMOVARE SI DEZVOLTARE IN TURISM
www.turism.sibiu.ro
OPERELE LUI WILLIAM SHAKESPEARE PE SCURT / SHAKESPEARES SÄMTLICHE WERKE (LEICHT GEKÜRZT) .

OPERELE LUI WILLIAM SHAKESPEARE PE SCURT / SHAKESPEARES SÄMTLICHE WERKE (LEICHT GEKÜRZT)

Cand are loc: 05.11.2013 - 30.05.2017
Ora: 19:00 - 20:30
Unde se desfasoara: Teatrul Radu Stanca

de Adam Long, Daniel Singer și Jess Winfield
- Secția Germană - spectacol cu traducere în limba română
regia: Daniel Plier
traducerea: Dorothea Renckhoff
distribuția: Ali Deac, Wolfgang Kandler, Daniel Plier

durata aproximativă: 1h30min
preţ bilete: 20 lei; 15 lei

Universul shakespearean devine joaca a trei actori în cea mai nouă producție de la Secția Germană.  Construit ca un maraton teatral ce reunește operele lui Shakespeare, spectacolul de la Sibiu este o parodie ce pune la dispoziția actorilor cele mai nebunești trucuri pentru delectarea publicului invitat să participe direct la desfășurarea acțiunii.
„Shakespeares sämtliche Werke (leicht gekürzt)“ sau „Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt“ este una dintre cele mai populare piese de teatru din lume, scenariul americanilor Adam Long, Daniel Singer și Jess Winfield fiind jucat cu sălile pline încă de la premiera mondială. Textul deține și un record mondial, al celei mai scurte reprezentații pentru „Hamlet“, cu o durată de 43 de secunde.
Spectacolul de la Sibiu îi aduce pe scenă pe actorii Ali Deac, Wolfgang Kandler și Daniel Plier, cel din urmă semnând și regia spectacolului. Prezentat la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, spectacolul are o durată de 90 de minute şi este jucat în limba germană cu traducere simultană la căşti în limba română.