TEATRUL DE BALET SIBIU

. Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor”

Sambata, 01.07.2017,
Ora: 19:00

Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor”

Locul de desfăşurare:
Redal Expo

Read MoreVezi detalii
Read More Programul lunar
Read More Alte instituţii de cultură
Read More Vezi toate evenimentele din Sibiu

TEATRUL DE BALET SIBIU

Adresa:
Bulevardul Victoriei, nr. 39, Sibiu, România

Telefon:
0269. 22.96.27
0369. 40.52.53
0369. 40.52.54

Fax:
0269. 22.96.27

INFO BILETE
Cost bilet: 10 lei
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Puncte vânzare bilete:
Primaria Municipiului Sibiu
Centrul de Informare Turistica
Str. Samuel Brukenthal, nr. 2
(intrarea F – din Piata Mare)

Luni – Joi: 9:00 – 16:00
Vineri: 9:00 – 13:30


Biletele pentru toate spectacolele TBS pot fi cumparate si online, fără niciun cost supliementar, de pe siteurile bilet.ro și kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu - sectiunea "Bilete".
Biletele pot fi rezervate si telefonic, la numarul de telefon 0269 229 627 sau online, pe siteul oficial al teatrului: www.sibiuballet.ro/bilete.
Biletele rezervate online / telefonic vor fi pastrate in sistem timp de 48 de ore din momentul efectuarii rezervarii. Plata si ridicarea biletelor se vor face la punctul de vanzare bilete situat in Centrul de Informare Turistica din cadrul Primariei Municipiului Sibiu - Piata Mare (intrarea F).
Biletele rezervate online / telefonic si neachizitionate pe parcursul celor 48 de ore in care rezervarea este pastrata activa in sistem sunt in mod automat repuse in vanzare.

PREZENTARE

Teatrul de Balet Sibiu a luat ființă în anul 2008, fiind constituit din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Dacă în anul înființării TBS funcționa cu doar zece balerini, astăzi corpul de balet al TBS numără nu mai puțin de 39 de dansatori, care provin atât din România cât și din Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Germania, Japonia. Teatrul de Balet Sibiu este prima companie de dans din România cu o componență internațională a corpului de balet, model preluat ulterior și de alte companii românești de balet. În anul 2016 prim solistul Kremlin Ballet Moscova, Kirill Ermolenko, s-a alăturat companiei Teatrului de Balet Sibiu.

Ceea ce definește Teatrul de Balet Sibiu ca fiind o companie unică în peisajul dansului din România și nu numai este nu doar componența internațională a corpului de balet, ci mai ales repertoriul, care nu este axat doar pe clasic, ci include și producții de dans contemporan și balet neoclasic. Totodată, Teatrul de Balet Sibiu este singura companie de dans din România care își îmbogățește repertoriul de spectacole cu cinci noi premiere în fiecare an. În prezent, repertoriul TBS include cele mai importante titluri din repertoriul coregrafic clasic: „Lacul Lebedelor”, „La fille mal gardée”, „Corsarul”, „Don Quijote”, „Coppelia”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Romeo și Julieta”, „Giselle”, „Spărgătorul de nuci”, „Raimonda”, „Șeherezada”, „Paquita”, „Chopiniana”. Dintre coregrafiile neoclasice sau dans contemporan pe care TBS le are în repertoriu amintim: „Sînt o babă comunistă!” – spectacol inspirat de romanul cu același nume, scris de Dan Lungu (roman ce a fost tradus în nu mai puțin de zece limbi), „Nota, vă rog!”, „Impetus”, „Missa Prophana”, „Anotimpurile”, „Mandarinul Miraculos”, „City Beat”, „Trilogie Ionesco” (TBS fiind singura companie de dans din România ce are în repertoriu un spectacol inspirat de opera lui Eugen Ionesco), „9 pași”, „Escapadă urbană”, „Nichita” (inspirat de poeziile lui Nichita Stănescu), „Tura-Vura. Uvertura” – primul balet comic al TBS etc.

O altă direcție pe care TBS o dezvoltă de nouă ani este aceea de încurajare a noilor generații de dansatori. Începând din anul 2008, TBS organizează la Sibiu „Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan”, eveniment la care sunt prezenți anual la Sibiu peste 200 de concurenți de pe întreg mapamondul, cât și nume importante ale scenei dansului de pretutindeni la masa juriului sau pe scena concursului.

Ovidiu Dragoman
Absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializarea coregrafie, și al unui program de masterat în Politici Administrative Europene, la Universitatea “Vasile Goldiș” Arad, Ovidiu Dragoman este din anul 1997 director al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, poziție din care a coordonat numeroase proiecte și programe culturale de anvergură. A activat ca balerin al Teatrului Național Sârb din Novi Sad, dar și al Teatrului Național Sloven din Ljubljana. În anul 2008 înființează corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, cunoscut încă de atunci publicului ca Teatrul de Balet Sibiu. Sub conducerea domniei sale, TBS a înscris în toți acești ani mai multe premiere: prima companie de dans din România cu o componență internațională a corpului de balet, singurul Teatru de Balet din România ce a pus în scenă o coregrafie inspirată de opera lui Eugen Ionesco, prima companie românească de dans ce a realizat un spectacol inspirat de romanul “Sînt o babă comunistă!”, scris de Dan Lungu. TBS își îmbogățește anual repertoriul cu cele mai importante titluri din repertoriul clasic, dar și cu lucrări neoclasice sau contemporane.

"Sibiul a creat întotdeauna tendințele. În 2008, când Teatrul de Balet Sibiu și-a început activitatea, la aceea vreme doar cu zece balerini, dintre care majoritatea străini, nu au fost mulți care să aibă încredere în reușita noastră, dar mai ales în continuitatea acestui "proiect" atât de îndrăzneț. Astăzi pe scena TBS dansează nu mai puțin de 39 de dansatori, majoritatea străini, iar modelul nostru a fost preluat în aproape toate teatrele de balet din țară. Dar cel mai important, ne bucurăm astăzi de aprecierea și încrederea unui public tot mai numeros, iar aceasta este una dintre cele mai mari satisfacții pe care le avem."

Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.