INSTITUŢII

Teatrul Naţional Radu Stanca

Bd. Corneliu Coposu, Nr. 2
550245 Sibiu, România
Telefon: +40 269 21 00 92,
Fax: +40 269 21 05 32
Web: www.sibfest.ro/

Biletele se pot procura de la
Agenţia Teatrala:
Str. Nicolae Balcescu, nr. 17
Tel. 0369 101 578
Program:
Marţi - Sâmbătă - 11:00 – 18:00
Duminică - 10:00 - 14:00
Luni – închis
Informații la tel.: 0369 101578
E-mail: ticketing@sibfest.ro

În zilele de spectacol la spaţiul de joc, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei.

Read More Teatrul Radu Stanca
Read More Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Read More Alte instituţii de cultură
Read More Vezi toate ştirile din Sibiu
Read More Vezi toate evenimentele din Sibiu

Programul următor la TNRS:

Nu exista spectacole in perioada aceasta

Read MoreVezi programul pe luna aceasta

Ştiri de la Teatrul Radu Stanca

30.05.2017

Agenția Teatrală funcționează până la finalul festivalului după un nou program

Accesul publicului la evenimentele programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: 29 mai – 2 iunie, de la ora 9:00 – 20:00; sâmbătă și duminică, 3 și 4 iunie, de la ora 10:00 – 15:00, iar din 5 până în 18 iunie, agenția funcționează în intervalul 9:00 – 20:00. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul http://www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.


Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia este disponibilă pe http://www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi legate de program, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la .(JavaScript must be enabled to view this email address).

19.04.2017

Susține și tu cel mai tânăr actor al TNRS la Premiile UNITER!

La 25 de ani de la acordarea primelor premii din teatrul românesc, pe data de 8 mai, are loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, Gala Premiilor UNITER din acest an. Și la această ediție, spectatorii au șansa de a-și susține artiștii favoriți.

Prima etapă a campaniei lansată de UNITER se numește „Artiștii în competiție!” și constă în scurte prezentări video pentru fiecare categorie de premiu, cu scopul de a-i cunoaște mai bine pe participanți. Aceste prezentări pot fi vizionate pe pagina de Facebook a UNITER.

Din data de 19 aprilie, începe a doua etapă a campaniei denumită „Pentru tine cine e câștigătorul?”, în care publicul are un rol activ, acesta fiind invitat să îi susțină pe concurenți printr-un vot online, pe http://www.uniter.ro

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu este reprezentat la premiile din acest an de Iustinian Turcu, nominalizat la categoria „Debut”, pentru rolul Georg din spectacolul „Martiri / Märtyrer”, în regia lui Radu-Alexandru Nica. De astăzi, 19 aprilie, îl puteți susține pe cel mai tânăr actor al naționalului sibian, acordându-i votul dumneavoastră, pe site-ul UNITER.

„Indiferent de rolul pe care îl interpretez, nu m-am gândit vreo clipă că voi fi nominalizat la premiile UNITER. Eram la casting la noul spectacol pe care îl montează Silviu Purcărete, când am aflat că sunt pe lista nominalizărilor. A început lumea să mă felicite și nu știam de ce. Am fost fericit, dar pe de altă parte nu știam cum să reacționez, a fost totalmente o surpriză. Știu că e vorba de o șansă enormă. Indiferent că voi fi premiat sau nu, mă bucur că am ajuns până aici. Această nominalizare îmi dă încredere în mine și curaj să merg mai departe în meseria de actor,” a declarat Iustinian Turcu.

Constantin Chiriac, directorul general al TNRS, consideră că tânărul actor poate fi un model demn de urmat pentru tânăra generație: „Teatrul Național Radu Stanca, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Bursa de Spectacole, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu prin Departamentul de Artă Teatrală, CAVAS, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local susțin viitorul creației în acest oraș în care cultura s-a impus ca motor de dezvoltare al comunității. Iustinian Turcu este nominalizat pentru premiul de Debut, la Gala Premiilor UNITER, iar noi toți îl susținem pe el așa cum susținem toți actorii tineri, să devină creatori importanți. Efortul de a juca, după mai puțin de două luni de repetiții, într-o altă limbă (germana), pe care nu o cunoștea și nu o studiase și de a face o creație respectată de specialiști și de public, reprezintă, alături de alte roluri pe care le deține în spectacolele teatrului și ale școlii de teatru, un argument important în devenirea acestui tânăr actor. Îi îndemn pe toți colegii lui de generație să îi urmeze exemplul pentru a asigura o continuitate a calității, pe care toate instituțiile enumerate la început, le-au impus în acest oraș. Mult succes!”

10 premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 600 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi în data de 8 mai, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru a sărbători performanţa în teatrul românesc.
Spectacolul-eveniment va începe la orele 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi online pe http://www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

21.03.2017

„Faust” revine într-o nouă formulă

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie.
Un reper important al teatrului românesc de după 1989, producția TNRS a avut premiera pe data de 19 septembrie 2007 și reprezintă unul din proiectele de referință ale Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Inclus pe lista celor mai mari spectacole ale lumii, spectacolul regizat de Silviu Purcărete a avut reprezentații pe unele dintre cele mai importante scene europene: Festivalul Goethe de la Frankfurt (Germania, 2008), Festivalul Internațional de la Edinburgh (Regatul Marii Britanii, 2009), Tour & Taxis Bruxelles (Belgia, 2011) și Maribor Capitală Culturală Europeană (Maribor, 2012). Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

Spectacolul se bazează pe relația cu totul specială dintre Faust și Mefisto. Încă de la început, regizorul Silviu Purcărete a lucrat cu mai mulți actori pentru a găsi formula ideală în care să construiască spectacolul, printre care Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică și Coca Bloss. Rezultatul căutărilor a fost distribuția formată din Ilie Gheorghe (Faust) și Ofelia Popii (Mefisto).
„Dat fiind faptul că actorul Ilie Gheorghe se confruntă cu unele probleme de sănătate și datorită faptului că la teatru au ajuns foarte multe solicitări venite din România și din străinătate, atât din partea publicului cât și din partea unor programatori culturali, organizatori de mari evenimente din Ungaria, Franța, Germania, China, Japonia și Statele Unite ale Americii, am hotărât să reluăm spectacolul cu Miklós Bács, actor care a evoluat în nenumărate spectacole ale regizorului Silviu Purcărete, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, dar și în coproducția internațională a TNRS, Cumnata lui Pantagruel,” a declarat Constantin Chiriac.

Două reprezentații, în premieră cu această distribuție, se vor juca la Fabrica de Cultură, în 8 și 9 aprilie 2016, de la ora 19:00, urmând ca spectacolul să fie prezentat în 27 și 28 aprilie la Budapesta, în cadrul Madách International Theatre Meeting (MITEM). Cele două reprezentații de la Budapesta, sold out, vor avea loc de la ora 19:00, la Eiffel Műhelyház (Eiffer Workshop House), hală amenajată special pentru producția naționalului sibian. În cadrul turneului, reprezentația din 27 aprilie va fi urmată de o discuție cu publicul, iar în 28 aprilie, de la ora 15:00, la Teatrul Național din Budapesta, va avea loc și o conferință specială, moderată de George Banu, cu tema „Faust ca poetică teatrală a lui Silviu Purcărete”, care îi are ca invitați pe regizorul spectacolului, pe scenograful Helmut Stürmer, pe compozitorul Vasile Șirli și pe directorul general al TNRS, Constantin Chiriac. Turneul este realizat cu sprijinul ICR.

Biletele pentru reprezentațiile de la Sibiu au fost puse în vânzare și se pot achiziționa de la Agenţia teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17 și online prin eventim.ro.

Page 1 of 71 pages  1 2 3 >  Last ›

Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.