Sibiu 2007: Capitală Culturală Europeană

2007

Acordarea în anul 2004 a titlului de Capitala Culturala Europeana a anului 2007 a fost o onoare si o provocare pentru orasul nostru. Acesta a fost anul care a dat startul pregatirilor efective pentru reabilitarea Centrului Istoric, a transportului public în comun, a infrastructurii orasului si a infrastructurii culturale.
Sub egida Programului Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007, la Sibiu au fost prezentate 337 de proiecte, însumând 2062 de evenimente – un caleidoscop de genuri si directii artistice pentru cele mai diferite gusturi. Valoarea finantarilor alocate pentru proiectele culturale din acest an a fost de aproximativ 13.400.000 de euro, suportate de Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, Ministerul Culturii si de la Comisia Europeana 1.400.000 de euro pentru evenimentele de închidere.
Investitiile facute pentru modernizarea si reabilitarea orasului au fost considerabile. Pe lânga calitatea programului cultural din anul 2007, Sibiul trebuia sa arate celor care i-au acordat încrederea ca este un oras european si din punctul de vedere a infrastructurii orasului si a celei culturale.
Programul cultural Sibiu CCE 2007 a reprezentat pentru Sibiu un prilej de relansare a turismului din Sibiu si judetul Sibiu. Înca de la începutul anului s-a înregistrat o crestere simtitoare a numarului de turisti, iar pâna la sfâsitul anului în jur de 1.000.000 de turisti au vizitat Sibiul si împrejurimile.
Numeroase festivaluri cultural artistice încep sa prinda contur, cel mai important fiind Festivalul de Jazz din 1973.
Dupa caderea comunismului, noi manifestari cultural artistice se organizeaza, unele din acestea devenind traditionale, cum ar fi Festivalul International de Teatru sau Festivalul Medieval.
In 2004 Consiliul de Ministrii ai Uniunii Europene au decis ca Sibiul sa fie Capitala Culturala Europeana in 2007, impreuna cu Luxemburgul.

Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.