Personalităţi culturale

personalitati
  • DETALII DESPRE CALBOREANU George
  • A - B
  • C
  • D - F
  • G - H
  • I - L
  • M - N
  • O - R
  • S
  • T - Z
CALBOREANU George

Căutare personalităti


CALBOREANU George

1896-1986

S-a nascut in Turnisor la 5 ianuarie 1896
Actor
George Calboreanu a debutat pe scenă la Iaşi, în stagiunea 1917 - 1918, ca elev al ilustrei actriţe Aglae Pruteanu. A debutat ca actor profesionist la Cluj-Napoca. Aici a fost premiat şi a obţinut o bursă de studii la Viena. A debutat ca actor bucureştean în compania Bulandra. Şi, în sfârşit, şi-a făcut intrarea la Naţional, la 20 de ani, datorită lui Alexandru Davila, în spectacolul Vlaicu-Vodă. În 1928 a devenit societar al instituţiei - de care nu s-a mai despărţit
Filmografie
Brigada lui Ionuţ (1954)
Bădăranii (1960)
Setea (1960)
Omul de lângă tine (1961)
Lupeni 29 (1962)
Lumina de iulie (1963)
Străinul (1964)
Calea Victoriei sau cheia visurilor (1965)
Neamul Şoimăreştilor (1965)
Şopârla (1966)
Legenda (1968)
Fraţii (1970)
Serata (1971)
Fraţii Jderi (1973)
A murit la Bucuresti