Ultimele comunicate

13.11.2017

Ernesto Planas deschide ediția din acest a Sibiu Magic Show!

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 6 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, spectacolul „Latin Magic Show". Evenimentul are loc în cadrul programului „Sibiu Magic Show”, ce se va desfășura anul acesta în perioada 6 – 10 decembrie.

Unul dintre cei mai în vogă artiști magicieni ai momentului, Ernesto Planas vine pentru prima dată în România. Artistul de origine cubaneză prezintă un show fascinant cu numere de iluzionism, close-up și prestidigitație pe ritmuri latino. Recunoscut pentru eleganța tehnicii sale, carismaticul magician a susținut spectacole în peste 70 de țări, fiind primul cubanez câștigător al prestigiosului trofeu „International Grand Prix” de la Monaco. Uimitorul său număr cu umbrele, unic în lume, i-a adus în palmares Premiul Merlin la Societății Internaționale de Magicieni. „Latin Magic Show” este un spectacol interactiv dedicat întregii familii.

Sibiu Magic Show este un festival unic în România, reunind actori și artiști magicieni care jonglează cu vizibilul și invizibilul, făcând posibile apariții și dispariții misterioase într-o serie de numere surprinzătoare de iluzionism, prestidigitație, levitație, stand up comedy, animație, teatru de umbre, dar și workshop-uri. „Sibiu Magic Show a fost creat pentru a aduce bucuria sărbătorilor de iarnă și pentru a face imposibilul posibil. Evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă de divertisment pentru întreaga familie!”, a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului din Sibiu.

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului vor fi puse în vânzare de duminică, 19 noiembrie, la sediul teatrului sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol. Agenția de bilete a Teatrului „Gong” Sibiu este deschisă de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim (Librăriile Humanitas, Magazinele Germanos, Orange și Vodafone) se percepe un comision de 10%.

Sibiu Magic Show este un festival finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primãria Municipiului Sibiu

07.11.2017

18 noiembrie, Ziua Europeană a Spectatorului

Ziua Europeană a Spectatorului este un eveniment aparte, dedicat spectatorilor din Europa și organizat de Be SpectACTive!, un proiect european care se axează pe artele spectacolului și implicarea activă a publicului. Evenimentul are loc în data de 18 noiembrie și constă în întâlniri organizate la nivel local, între spectatori și responsabilii care selectează spectacole, pentru a discuta despre teatru și dans, și pentru a își împărtăși experiențele din sălile de spectacol.

Be SpectACTive! organizează a treia ediție a Zilei Europene a Spectatorului, o zi special dedicată spectatorilor din Europa, 18 noiembrie, dată marcată în sediile organizațiilor culturale care iau parte la eveniment (parteneri Be SpectACTive! și prieteni). Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, partener în cadrul proiectului, sărbătorește Ziua Europeana a Spectatorului la sediul de pe Bdv. Corneliu Coposu, nr. 2, începând cu ora 19:00. În același timp, evenimentul va avea loc în toate sediile organizațiilor implicate, la diverse ore, în funcție de diferențele de fus orar: va începe la ora 17:00 în Marea Britanie, la ora 18:00 în Europa Centrală și la ora 19:00 în Europa de Est, pentru a avea o întâlnire europeană unică și coordonată. Evoluția evenimentului poate fi urmărită pe grupul de Facebook, în care activitățile zilei vor fi prezentate în timp real; grupul de Facebook este deschis tuturor persoanelor care vor să participe la acest eveniment și să împărtășească informații și păreri despre experiența lor ca spectatori: European Spectator Day

„Ziua Europeană a Spectatorului este o ocazie foarte bună de a conecta oameni, cetățeni, spectatori care își împărtășesc experiența, amintirile și ideile despre artele spectacolului – au spus Giuliana Ciancio și Luca Ricci, creatorii și responsabilii Be SpectACTive! – Ne place ideea de interconectare on-line și off-line a oamenilor din diferite zone, care petrec cu toții un timp minunat."

Participanți în cadrul evenimentului: CapoTrave/Kilowatt Festival – Sansepolcro (IT), Bakelit Multi Art Center Budapest (HU), Domino – Zagreb (HR), LIFT – London (UK), Tanec Praha – Prague (CZ), Teatrul Național „Radu Stanca" – Sibiu (RO), York Theatre Royal – York (UK).

Subiecte care vor fi dezbătute la Ziua Europeană a Spectatorului:

Întrebarea 1

Împărtășește-ne experiența ta la teatru și dans: Care sunt momentele preferate când vizitezi un teatru?
Ai un spațiu preferat în teatru? (oriunde, inclusiv în foaier/în sală)
Ai obiceiuri specifice atunci când mergi la teatru?

Întrebarea 2

Ce fel de experiență teatrală/spectacol ai alege pentru o întâlnire?

Întrebarea 3

Hai să visăm: Dacă ai putea conduce un teatru local pentru o zi, ce ai face?

Întrebarea 4

Europa se confruntă cu numeroase provocări: dificultăți economice, valurile continue de imigranți și refugiați, Brexit, amenințarea teroristă... Care crezi că este rolul experienței culturale și al artelor spectacolului în acest context? Care este potențialul impact social al implicării în artă?

Dacă doriți să vă alăturați discuției, completați formularul aici: http://www.bespectactive.eu/european-spectators-day-2017/

sau contactați-ne pe adresa de e-mail: press@bespectactive.eu)

06.11.2017

A debutat festivalul Ars HUNGARICA

Duminică, într-o splendidă zi de toamnă și în paralel cu nenumărate alte evenimente desfășurate în Sibiu a debutat, cu Sala Oglinzilor plină până la refuz festivalul Ars HUNGARICA.
Invitația organizatorilor a fost onorată de Excelența Sa Domnul Barabás János, prim-consulul Consulatului General al Ungariei din Cluj, de către deputatul UDMR Benedek Zacharie și de alte peste o sută de persoane interesate de carte, film, expoziție, degustare de ceaiuri și muzică de cameră.
În alocațiunile lor ambele personalități au reiterat importanța dialogului cultural și au mulțumit organizatorilor pentru eforturile depuse în derularea celui mai important proiect cultural maghiar din regiune.
Directorul festivalului, Domnul Levente Serfőző a mulțumit tuturor partenerilor și mai ales finanțatorilor pentru srijinul acordat în realizarea festivalului Ars HUNGARICA, ajuns la ediția cu numărul 12.
Au urmat prezentarea cărții lui Miklós Borsos: Hermannstadt - meine Liebe / Sibiu, dragostea mea apărută la editura Honterus și filmul realizat de sculptor în urmă cu mai bine de 30 ani. Ambele prezintă un Sibiu frumos, cu oameni diverși, spirituali și care conviețuiesc pașnic împreună și respectă reciproc cultura fiecăruia. Betarice Ungar și Szilárd Werner Fink au scos în evidență că traducerea lucrării în limba germană nu a fost deloc ușoară, pentru care reprezentanții Asociației HID - Centrul Cultural Maghiar și-au exprimat mulțumirile cuvenite. Cu această lucrare un amplu proiect al organizatorilor se consideră încheiat, cartea marelui sculptor, născut la Sibiu în anul 1906 a apărut în limbile română, engleză și germană.
A urmat vernisajul expoziției teaTIME, precum și degustarea de ceaiuri din șapte culturi diferite, ambele având-o în prim plan pe Rebekka Ivácson, creatoarea acestui eveniment deosebit.
În paralel Qvartettul Intermezzo a acompaniat evenimentul gastronomic cu un recital cameral, având în repertoriu mai multe piese din muzica clasică maghiară.
Prima seară a festivalului Ars HUNGARICA s-a încheiat într-o atmosferă incendiară la Atrium. În locația umplută până la refuz "Băieții răi din Budapesta" - numele ultimului album semnat Peet Project, apărut în acest an au ridicat publicul, la propriu în picioare, au dansat și au cântat împreună. 
Urmează alte șapte zile de festival cultural maghiar la Sibiu în care organizatorii oferă peste 30 evenimente palpitante atât pentru comunitatea maghiară cât și pentru publicul larg, un accent deosebit punându-se pe copii, tineret și familiile mixte din punct de vedere etnic

Page 1 of 248 pages  1 2 3 >  Last ›

Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.