Ultimele comunicate

26.06.2017

Liber din nou cu bicicleta la teatru!

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu oferă un cadou surpriză tuturor spectatorilor care aleg să vină pe bicicletă la următoarele 2 reprezentații ale spectacolului „Kinderzimmerzauberei / Magia din camera ta”. Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, de la orele 11:00 și 18:30.

„Evenimentul își dorește să susțină strategia Primăriei Municipiului Sibiu pentru un oraș mai verde. Acum că e vară și cei mici sunt în vacanță e numai bine de ieși la spectacol cu bicicleta! Am pregătit, de asemenea, și un chestionar pentru public, iar dacă totul merge bine vom construi în toamnă rasteluri noi pentru biciclete.” a declarat Adrian Tibu, managerul teatrului. Spectatorii care vor alege să vină pedalând la teatru își vor putea parca bicicletele în curtea interioară a teatrului, cu intrare din str. Moș Ion Roată.

„Kinderzimmerzauberei / Magia din camera ta” este primul text de teatru pentru copii al scriitoarei Elise Wilk. Recunoscută ca una dintre cele mai reprezentative voci ale dramaturgiei contemporane românești, Elise Wilk se remarcă prin stilul simplu și alert prin care explorează teme actuale din jurul nostru. „Kinderzimmerzauberei” aduce în prim plan o poveste despre dorințe împlinite și neîmplinite, prejudecăți spulberate și despre faptul că e ok să fim diferiți. Construit în jurul unei camere pentru copii, spectacolul de la Sibiu surprinde printr-un imaginar fabulos întâlnirea dintre o zână mai puțin îndemânatică, un meteorit rătăcit, un aspirator inteligent, o jucărie ciudată, un avion și multe cadouri surpriză. Spectacolul regizat de Leta Popescu își propune o lume magică, ce tratează cu umor și luciditate puterea încrederii în sine.
Producția de la Sibiu revoluționează tehnica construcției de păpuși prin introducerea de noi materiale și elemente de robotică. Scenografii spectacolului, Oana Micu și Tiberiu Toițan exploatează aproape ingineresc spațiul scenic și susțin inovația în teatru prin asocierea de elemente metalice și elastice construite atât la noi în țară, cât și in Germania și Italia. Spectacolul de la Sibiu se mai bucură, de asemenea, de contribuția actriței și ilustratoarei Lucia Mărneanu, care semnează conceptul grafic al intervențiilor video. Coloana sonoră a spectacolului a fost creată de compozitorul Alexandros Raptis, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Angela Páskuy, Claudia Stühler, Leo-Nora Băcanu și Paul Bondane.
„Kinderzimmerzauberei” are o durată de aproximativ 50 de minute, este prezentat cu supratitrare în limba română și recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului la această reprezentație se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Agenția de bilete a Teatrului „Gong” Sibiu este deschisă de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim (Librăriile Humanitas, Magazinele Germanos, Orange și Vodafone) se percepe un comision de 10%.

26.06.2017

Simplitatea este foarte sofisticată

În perioada 9-18 iunie, a avut loc, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), atelierul „Simplitatea este foarte sofisticată” condus de Jean-Guy Lecat și susținut de UniCredit Bank.
Pe parcursul celor zece zile, cei 15 participanți, tineri arhitecți, masteranzi și studenți în ani terminali la facultăți de profil din țară, au deslușit tainele reinventării spațiilor în destinații culturale de la unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scenografi din lume, cu peste 200 de spații de joc redesenate în întreaga carieră.

Tinerii profesioniști au avut și două teme concrete pe care au lucrat: un spațiu abandonat al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, pe care organizatorii își propun să-l ofere studenților ca spațiu de joc și săli de cursuri, și Fabrica de Cultură, unde s-au jucat multe dintre spectacolele FITS din acest an, un spațiu în continuă dezvoltare, parte a unui proiect grandios pentru prezentul și viitorul artelor spectacolului.

După deliberarea juriului, cel mai bun proiect dintre cele 13 prezentate a fost considerat cel realizat de Ioan Emilian Veliciu (30 de ani, Sibiu) și Alin Bogdan (25 de ani, Brașov) care au prezentat soluții tehnice ingenioase și integrate ca design pentru Fabrica de Cultură.

Partener oficial al FITS și partener al proiectului Fabrica de Cultură, UniCredit Bank a oferit un premiu de 1000 de euro pentru cei doi tineri arhitecți care au realizat proiectul câștigător:

„Suntem parteneri de tradiție ai Festivalului și ne dorim ca, prin implicarea noastră, să aducem comunitatea celor care sunt pasionați de artele spectacolului încă și mai aproape de acest proiect ambițios. Fiecare fabrică are nevoie de o bancă, iar Fabrica de Cultură are UniCredit Bank – e angajamentul nostru față de comunitate. Așa cum facem în toate proiectele noastre, vom continua să sprijinim, alături de partnerii TNRS și SC Construcții SA, dezvoltarea acestui spațiu, fideli principiilor și valorilor noastre, încrezători în ambiția că Fabrica de Cultură va deveni un reper pentru artiștii din întreaga lume” – Anca Ungureanu, Director Identitate şi Comunicare, UniCredit Bank.

Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul general al TNRS, a participat la prezentarea tuturor proiectelor rezultate ca urmare a atelierului „Simplitatea este foarte sofisticată”, ascultând cu atenție toate propunerile participanților: „Este importantă pentru noi viziunea tinerilor pentru aceste spații. Ambele proiecte – și Fabrica de Cultură, și spațiul de la ULBS – sunt destinate publicului, iar noi avem o profesiune de credință din a oferi acestuia cele mai bune experiențe artistice, dar și cele mai bune condiții pentru a se bucura de evenimente”.

De asemenea, împreună cu Jean-Guy Lecat, și la cererea participanților, organizatorii atelierului au declarat că își propun continuarea acestui proiect de educație – parte a FITS – și la ediția viitoare a Festivalului, care va avea loc între 8 și 17 iunie 2018.

26.06.2017

Trei coregrafii în premieră în această săptămână la TBS, alte cinci până la finalul stagiunii

Teatrul de Balet Sibiu încheie în forță stagiunea 2016 – 2017, cu nu mai puțin de opt premiere de balet clasic, balet neoclasic și dans contemporan, realizate fie de coregrafi consacrați precum Mihai Babușka și Aleisha Gardner, fie de tineri dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu. În această săptămână, miercuri, 28 iunie 2017, TBS prezintă în premieră tripticul de balet „Freedom, Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana” – coregrafii pentru care au lucrat împreună maestrul coregraf Mihai Babușka și tânăra coregrafă de origine neozeelandeză Aleisha Gardner. Spectacolul va avea premiera miercuri, 28 iunie 2017, la ora 19:00, pe scena Redal Expo Sibiu și va fi reluat vineri, 7 iulie 2017, ora 19:00, în aceeași locație.

Tripticul de balet, regal al baletului clasic și neoclasic
Seara de miercuri, 28 iunie 2017, va debuta cu coregrafia de balet neoclasic „Freedom”, realizată de Mihai Babușka, asistent coregrafie Aleisha Gardner. Coregrafia îi va avea în distribuție pe dansatorii Gabriella Delgado (SUA) și Marco Palamone (Italia). Programul serii va continua cu două spectacole de balet clasic: „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda” – coregrafie realizată de Mihai Babușka și „Straussiana”- coregrafie realizată de Mihai Babușka și Aleisha Gardner. Scenografia pentru fiecare din cele trei producții coregrafice este semnată de Mariia Ermolenko (Rusia), light design Radu Drusan, video design Liviu Cornea.

Adela Floricioiu și Joshua Legge, roluri solistice în „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”
Coregrafia de balet clasic „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, spectacol construit pe muzica lui Richard Wagner, se va dansa și la premiera din 28 iunie, și la reluarea din 7 iulie a spectacolului, cu Adela Floricioiu (Isolda), Joshua Legge (Tristan), Jonathan Milton (regele), Andreea Simionaș (doamna) și Răzvan Iacob (mesagerul regelui).

Mihai Babuska, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați coregrafi români
Mihai Babușka, în prezent maestru de studii de balet la Teatrul de Balet Sibiu, s-a născut în anul 1959 la București. Este absolvent al Școlii Academice a Teatrului Mare din Moscova (1977) și al Liceului de Coregrafie din București (1978). A fost prim-solist al Ansamblului de Dans Clasic și Contemporan „Fantasio„ din Constanța (1979 – 1980), prim-solist al Operei Naționale București (începând cu anul 1980, cu întreruperi) și prim-solist al Operelor din Belgrad, Novi Sad și Tokyo. La Opera Națională București a ocupat funcția de Șef al Compartimentului Balet. A câștigat numeroase premii atât în țară, cât și în străinătate și a participat, în calitate de dansator, la numeroase turnee în toată lumea: Rusia, Italia, Austria, Germania, Franța, Olanda, Belgia, SUA, Japonia, Grecia, Panama etc. În portofoliul coregrafic are numeroase titluri de balet clasic sau dans contemporan: „Lacul Lebedelor”, „Don Quijote”, „La fille mal gardée”. „Cenușăreasa”, „Baiadera”, „Giselle”, „Transhumanța”, „Palladio” etc. La Sibiu a semnat coregrafia spectacolului de balet clasic „Don Quijote”, care se dansează încă din 2010 aproape de fiecare dată cu casa închisă.

Alte cinci premiere până la finalul stagiunii
După premiera din 28 iunie 2017, cu tripticul de balet „Freedom, Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana”, săptămâna viitoare, joi, 6 iulie 2017, pe scena Redal Expo Sibiu, TBS prezintă în avanpremieră, în cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului „Geneza”, patru producții coregrafice, realizate de Kirill Ermolenko (Rusia) – debut coregrafic, Jacob Connor (Marea Britanie) – debut coregrafic, Myrna Squire (Canada) și Joshua Legge (Australia). Stagiunea se va încheia vineri, 21 iulie 2017, în Piața Mare, cu premiera de dans contemporan „Peer Gynt”, realizată de Aleisha Gardner.

Bilete online, direct de pe pagina de facebook a TBS, fără niciun cost suplimentar
Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate online, de pe siteurile bilet.ro și kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu – secțiunea bilete. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau în seara spectacolelor, în limita locurilor rămase disponibile. Prețul unui bilet este 10 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Page 1 of 232 pages  1 2 3 >  Last ›

Home|Evenimente|Institutii de cultura|Muzee|Istoria culturala|Personalitati|Biserici istorice
© 2011 Primaria Municipiului Sibiu | Design by MB Solutions SRL, All Rights Reserved.