Trei coregrafii în premieră în această săptămână la TBS, alte cinci până la finalul stagiunii

26.06.2017


Teatrul de Balet Sibiu încheie în forță stagiunea 2016 – 2017, cu nu mai puțin de opt premiere de balet clasic, balet neoclasic și dans contemporan, realizate fie de coregrafi consacrați precum Mihai Babușka și Aleisha Gardner, fie de tineri dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu. În această săptămână, miercuri, 28 iunie 2017, TBS prezintă în premieră tripticul de balet „Freedom, Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana” – coregrafii pentru care au lucrat împreună maestrul coregraf Mihai Babușka și tânăra coregrafă de origine neozeelandeză Aleisha Gardner. Spectacolul va avea premiera miercuri, 28 iunie 2017, la ora 19:00, pe scena Redal Expo Sibiu și va fi reluat vineri, 7 iulie 2017, ora 19:00, în aceeași locație.

Tripticul de balet, regal al baletului clasic și neoclasic
Seara de miercuri, 28 iunie 2017, va debuta cu coregrafia de balet neoclasic „Freedom”, realizată de Mihai Babușka, asistent coregrafie Aleisha Gardner. Coregrafia îi va avea în distribuție pe dansatorii Gabriella Delgado (SUA) și Marco Palamone (Italia). Programul serii va continua cu două spectacole de balet clasic: „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda” – coregrafie realizată de Mihai Babușka și „Straussiana”- coregrafie realizată de Mihai Babușka și Aleisha Gardner. Scenografia pentru fiecare din cele trei producții coregrafice este semnată de Mariia Ermolenko (Rusia), light design Radu Drusan, video design Liviu Cornea.

Adela Floricioiu și Joshua Legge, roluri solistice în „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”
Coregrafia de balet clasic „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, spectacol construit pe muzica lui Richard Wagner, se va dansa și la premiera din 28 iunie, și la reluarea din 7 iulie a spectacolului, cu Adela Floricioiu (Isolda), Joshua Legge (Tristan), Jonathan Milton (regele), Andreea Simionaș (doamna) și Răzvan Iacob (mesagerul regelui).

Mihai Babuska, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați coregrafi români
Mihai Babușka, în prezent maestru de studii de balet la Teatrul de Balet Sibiu, s-a născut în anul 1959 la București. Este absolvent al Școlii Academice a Teatrului Mare din Moscova (1977) și al Liceului de Coregrafie din București (1978). A fost prim-solist al Ansamblului de Dans Clasic și Contemporan „Fantasio„ din Constanța (1979 – 1980), prim-solist al Operei Naționale București (începând cu anul 1980, cu întreruperi) și prim-solist al Operelor din Belgrad, Novi Sad și Tokyo. La Opera Națională București a ocupat funcția de Șef al Compartimentului Balet. A câștigat numeroase premii atât în țară, cât și în străinătate și a participat, în calitate de dansator, la numeroase turnee în toată lumea: Rusia, Italia, Austria, Germania, Franța, Olanda, Belgia, SUA, Japonia, Grecia, Panama etc. În portofoliul coregrafic are numeroase titluri de balet clasic sau dans contemporan: „Lacul Lebedelor”, „Don Quijote”, „La fille mal gardée”. „Cenușăreasa”, „Baiadera”, „Giselle”, „Transhumanța”, „Palladio” etc. La Sibiu a semnat coregrafia spectacolului de balet clasic „Don Quijote”, care se dansează încă din 2010 aproape de fiecare dată cu casa închisă.

Alte cinci premiere până la finalul stagiunii
După premiera din 28 iunie 2017, cu tripticul de balet „Freedom, Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana”, săptămâna viitoare, joi, 6 iulie 2017, pe scena Redal Expo Sibiu, TBS prezintă în avanpremieră, în cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului „Geneza”, patru producții coregrafice, realizate de Kirill Ermolenko (Rusia) – debut coregrafic, Jacob Connor (Marea Britanie) – debut coregrafic, Myrna Squire (Canada) și Joshua Legge (Australia). Stagiunea se va încheia vineri, 21 iulie 2017, în Piața Mare, cu premiera de dans contemporan „Peer Gynt”, realizată de Aleisha Gardner.

Bilete online, direct de pe pagina de facebook a TBS, fără niciun cost suplimentar
Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate online, de pe siteurile bilet.ro și kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu – secțiunea bilete. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau în seara spectacolelor, în limita locurilor rămase disponibile. Prețul unui bilet este 10 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.CALENDAR EVENIMENTE

Alte evenimente:
CASTELUL ZÂNEI NOPȚII
 • Duminica, 21.01.2018
 • Ora: 11:00
 • CASTELUL ZÂNEI NOPȚII
Spectacolul de teatru "10"
 • Duminica, 21.01.2018
 • Ora: 19:00
 • Spectacolul de teatru "10"
MUZICA CENTENARULUI Incursiune muzicala in 100 de ani 1918-2018
 • Duminica, 21.01.2018
 • Ora: 19:00
 • MUZICA CENTENARULUI Incursiune muzicala in 100 de ani 1918-2018
RECITAL CAMERAL
 • Marti, 23.01.2018
 • Ora: 19:00
 • RECITAL CAMERAL